2011. június 29., szerda

Gazdag László: A fejlődés természete - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A fejlődés természeteA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
A kisebb könyvtárnyi terjedelmű, impozáns bibliográfiára alapozott mű nagyívű áttekintést ad a mai modern civilizációnkat megérlelő gazdasági, társadalmi, tudományos és szellemi fejlődésről. Az ókori kezdetektől az első világháború kitöréséig terjedő nagyesszében a neves közgazdász a fejlődés általános törvényszerűségeit vázoló bevezető után mindenekelőtt az okokra keresi a választ. Milyen viszonyban állnak: művészet és fejlődés? Melyek az innovációs kényszererők? Miért hunynak ki a hajtóerők? Módszere leginkább az, hogy a közkeletű vagy tudományosan elfogadott teóriákat megfordítva világít rá a mélyben meghúzódó összefüggésekre. A világtörténelem minden bizonnyal egyik legdöntőbb fordulata, az angol kapitalizmus kapcsán pl. cáfolja, hogy a világkereskedelmi utak áthelyeződése lenne a döntő tényező. Szerinte belső folyamatokról van szó, és nem is a városi polgárság megerősödése, hanem éppen az agrárszerkezet modernizálódása, a vidéki landlordok tőkefelhalmozó racionalizmusa a meghatározó. Ugyanakkor a szerző óhatatlanul belefut a sokat markol keveset fog csapdájába, hiszen több ezer év hihetetlenül szerteágazó jelenségrendszerét akarja megragadni. Newton deizmusa, a mechanikus materializmus, Locke, Bacon, Hume és Berkeley, Voltaire és Rousseau mindössze fél oldalon elfér, miközben a lexikonok és tankönyvek közismert megállapításait kapja az olvasó. Ugyanakkor semmiféle adattal, hivatkozással nem támasztja alá az olyan kijelentéseit, hogy pl. Cromwell seregének nagyobb részét nemesek adták. Máskor viszont kronológiákat, királylistákat és hasonlókat szúr be. A bibliográfiával záródó, könyvészetileg igényes mű a világtörténelmi folyamatok iránt érdeklődő nagyközönség olvasmánya. ISBN: 978-963-9880-18-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 07:26
. Gazdag László: A fejlődés természete - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Fontos